House of Innovation Demo Options
House of Innovation
Det naturlige sted at starte

Ring: 7070 2800

Inter Sign er månedens iværksætter

1. maj 2014

Sund virksomhed i rekordfart

At ”få det bedste ud af en skidt situation” virker umuligt, når en virksomhed går konkurs. Ikke desto mindre skabte Kim Sander Sørensen og to kolleger virksomheden Intersign fra resterne af IT-grossisten Inter-Data, der gik konkurs sidste år.

”Inter-Data fremstillede og solgte computere samt løsdele til IT-forhandlere. Virksomheden var nødlidende, da jeg blev ansat. Min opgave var at udvikle et nyt forretningsområde med potentiale og omsætning, som kunne supplere den eksisterende forretning,” fortæller Intersigns direktør Kim Sander Sørensen.

Det nye forretningsområde blev digital skiltning, som blandt andet er informationsskærme og den bagvedliggende teknik til intelligent styring af eksempelvis skærme i forretningsvinduer.

”Digital skiltning blev hurtigt virksomhedens primære indtægtskilde, og omsætningen blev i løbet af et år større end alle øvrige afdelinger tilsammen. Desværre led Inter-Data nogle voldsomme tab på store kunder, og ledelsen valgte at indgive sin egen konkursbegæring efter 20 års eksistens” fortæller Kim Sander Sørensen.

Kort efter opstod Intersign som en Fugl Fønix af Inter-Datas afdeling for digital skiltning. Kim Sander Sørensen stift- ede selskabet med hovedkontor i Risskov ved Aarhus. Kim Sander Sørensen har dog sit primære kontor i House of Inno- vation i Kolding. ”Jeg kendte kunderne og leverandørerne og havde den krævede knowhow. Jeg har aldrig været bange for at prøve noget nyt og har været serie-iværksætter. Da den nødvendige kapital var på plads, lød startskuddet sidste år i august,” fortæller Kim Sander Sørensen.

Overskuddet for første halvår var nydelige 605.000 kroner. Intersign producerer og distribuerer computere og software til in- fostandere, interaktive vejviser-kabinetter, touchskærme som på sygehuse og i lægekonsultationer og megen anden digital skiltning til virksomheder. Skærmene er fra Philips.

”Det var trist, at Inter-Data måtte lukke efter at have været en sund forretning i mange år, men konkursen viste sig at være en mulighed for mig. Digital skiltning var og er et forretningsområde i rivende udvikling – også i udlandet. Man kan jo stort set ikke gå nogen steder uden at se infoskærmene. Markedet er stort og har slet ikke toppet endnu,” siger Kim Sander Sørensen.

Fra konkurs til en ny virksomhed med 3 ansatte og et overskud på kr. 605.000 på bare 1⁄2 år – det kan lade sig gøre!!!
Som iværksætter har man mulighed for at få rådgivning af folk som Kim Sander Sørensen, der selv har fået succes med deres egen virksomhed. Kim har været med i House of Innovations rådgiver- og mentorkorps i 5 år. Der er i alt 54 rådgivere og 41 mentorer tilknyttet House of Innovation.

I House of Innovation vil vi gerne være med til at gøre iværksætterdrømme til virkelighed – du er også velkommen!

Print Friendly, PDF & Email