House of Innovation Demo Options
House of Innovation
Det naturlige sted at starte

Ring: 7070 2800

Karat24 er månedens iværksætter

1. marts 2015

Min helt store ambition er, at jeg kan leve af min virksomhed, når jeg er færdig på universitetet i sommeren 2017

Casper driver virksomheden Karat24, der er en online forretning, der sælger smykker – dog med personlig betjening.

Idéen til at starte internethandelen op omkring smykkesalg fik han tilbage i sommeren 2013, hvor han var ansat hos sin far, der er guldsmed og som ejer 2 guldsmedebutikker. Her blev problematikken drøftet, at kunderne var begyndt at hente servicen i forretningen, men at de til gengæld bestilte smykkerne via nettet. Det var her, Casper tænkte: “Hvorfor kan det ikke være mig, som de går hjem og bestiller smykkerne hos?” Og mere skulle der egentlig ikke til, før han valgte at starte op.

“Min forretningsidé bygger på, at jeg tilbyder kvalitetssmykker til attraktive priser – Og når man handler hos Karat24 får man en personlig betjening. Jeg går med den idé, at når folk handler hos mig, så skal de til sidst ku’ mit fornavn, så det bliver så personligt som muligt. Det betyder, at næste gang personer henvender sig til mig, skriver de ikke “Hej Karat24” men “Hej Casper”.

Casper startede sin virksomhed i Bramming som 19-årig og flyttede som 20-årig til Kolding, da han skulle studere på SDU på linjen “HA – Entreprenørskab og Innovation”. Her er han kommet i godt selskab med andre iværksætter- interesserede.

“Da jeg flyttede til Kolding for at studere i september 2014, skulle jeg have min virksomhed med, og det betød, at jeg skulle have kontorplads og lagerplads. Jeg blev henvist til House of Innovation og her var jeg så heldig at møde Lau Herborg, der er leder af iværksætterhuset. Jeg sagde til Lau: “Jeg mangler en kontorplads og lagerplads”, og jeg tror ikke, at man kan beskrive med bogstaver, hvordan Lau så ud i hovedet over, at en 20-årig kom ind og ville have kontorplads og lagerplads. Han forsøgte forsigtigt at fortælle, at det altså ikke er noget som er gratis, og at det kræver, at man har lidt omsætning før man kan sidde hos ham. Der kunne jeg så fortælle, at det havde jeg, og startede i House of Innovation ugen efter.

Min største udfordring lige nu er den samme, som den var for flere måneder siden, nemlig at få mit arbejdsliv hos Karat24 og mit studie på Syddansk Universitet til at hænge sammen. Der er mange tidspunkter hvor jeg ikke kan nå begge ting, og jeg er nødt til at prioritere, så det er ofte kunderne der vinder over bøgerne.”

Casper er derudover i gang med at opbygge et netværk for unge iværksættere, der er kommet rigtig godt fra start med 11 andre ligesindede. Møderne finder sted i House of Innovation.

Print Friendly, PDF & Email