House of Innovation Demo Options
House of Innovation
Det naturlige sted at starte

Ring: 7070 2800

Optipos er månedens iværksætter

1. februar 2015

Thomas Fisker, iværksætter og medejer, Optipos.

En kasseløsning til iPad og iPhone? Det er nemt at lære og let at bruge.

Selvtilliden og produktet fejler ikke noget, og alt kører som det skal for iværksætter Thomas Fisker fra Kolding.

For 7 måneder siden startede han sammen med to tidligere kolleger deres nye virksomhed Optipos. Virksomheden laver app-baserede kasseløsninger til iPads og iPhones. ”Vi har alle tre mange års erfaring med kasseløsninger og økonomisystemer til detailhandlen, så vi kender butikkernes behov og krav til en kasseløsning”, siger Thomas Fisker. ”Den skal være nem og hurtig at bruge, køre stabilt, og så skal der være integration til kundens økonomisystem.”

”Ingen gider dobbeltarbejde, og da slet ikke når det drejer sig om bogføring, vareoprettelse, indkøb osv. Derfor har vi lavet integration til markedsledende økonomisystemer såsom e-conomic, Billy’s Billing og Navision. Det sparer en masse tid, når der automatisk udveksles data fra bagkontoret til app’en og omvendt.”

Der er allerede godt gang i virksomheden, og nye kunder – fra en bred vifte af brancher – kommer hele tiden til. Dette har bl.a. betydet, at der er kommet et par ekstra udviklere ombord. ”Vi er faktisk lidt overraskede over, hvor bredt vi har ramt. Vi har alt lige fra vores mobile ”kaffemand” i Horsens og mekanikeren i Espergærde, til Bodum, som lige har åbnet en to-etagers flagshipstore i Frankfurt. Men det viser bare, vi har fat i det rigtige.”

Da 2/3 af virksomheden sidder i Herlev, bliver det til en del kilometer bag rattet. ”Men vi er et team, og det er vigtigt,
at vi jævnligt får vendt de forskellige opgaver og udfordringer eye-to-eye. Og så er der selvfølgelig det sociale aspekt”, siger Thomas Fisker. Og netop det sociale var en vigtig faktor i valget af House of Innovation.

”Mine 2 kolleger sidder i Herlev, og jeg har fra starten 1. juni 2014 lejet et kontor i House of Innovation. Det ville både være for trist at sidde hjemme, og så er det sundt med input fra andre i samme båd. I House of Innovation er der et spændende mix af virksomheder – unge iværksættere med vilde og spændende forretninger og andre med megen erhvervserfaring. Det er inspirerende”, slutter Thomas.

Lige nu passer løsningen med et enmandskontor fint. Men i løbet af de næste fem år regner Thomas Fisker med, at han skal ansætte nye kolleger i Kolding og måske flytte ud. Indtil da kan de andre iværksættere så nyde godt af, at også Thomas Fisker stiller spørgsmål til de andres forretningsmodeller og produkter.

Print Friendly, PDF & Email